Social media

Op deze pagina staat een korte uitleg met betrekking tot de door de kerk gebruikte ‘social media’. Klik ik de menubalk op de gewenste link om naar de betreffende site te gaan.

fb_icon_325x325Facebook
Facebook is een sociaalnetwerksite om online contact te maken of houden. Gebruikers kunnen er gratis een persoonlijk profiel samenstellen en informatie en interesses delen op het zogeheten “Prikbord” (in het Engels “Wall”). Sinds mei 2008 bestaat er een Nederlandstalige versie. Anno 2017 heeft Facebook ongeveer 1,79 miljard gebruikers. Het is te gebruiken vanaf 13 jaar.

 

 

twitterTwitter
Twitter is een gratis internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens publiceren. Het is een sociaalnetwerksite om nieuws te verspreiden en nieuws te vergaren uit onderwerpen die je aanspreken.

 

 

 

YouTubeYoutube
YouTube is een website waar de gebruiker filmpjes kan publiceren. De slogan van deze website is YouTube, Broadcast Yourself. De uploader kan de film voorzien van tags (trefwoorden, op de Nederlandse versie van YouTube ‘labels’ genoemd). De website is eigendom van Google.