Kerk School Gezinsdienst 2021

Kerk School Gezinsdienst  | zondag 31 januari 2021 | 10:00 uur online

Volgende week is de jaarlijkse kerk school gezinsdienst. Het thema is ‘God wijst je de weg!’ en het thema wordt behandeld aan de hand van de verhalen van Jona. Dit jaar is helaas een en ander wel een beetje anders dan we gewend zijn. Door het corona virus is niet alles mogelijk. De kinderen gaan niet naar school en we kunnen ook niet de week afsluiten met een fysieke kerkdienst. Maar er zijn mogelijkheden en we willen graag daarom met de kinderen en ouders deze week online bezig gaan met dit thema.

Het themaboekje vind je hier!.

Op school behandelen de leerkrachten de verhalen van Jona online vanuit het boekje. Ook kan het boekje thuis worden gebruikt. In het boekje staat voor elke dag van de week een verhaal voor de onderbouw en een verhaal voor de bovenbouw. Daarnaast staan er bij elk verhaal vragen waar je het met elkaar over kunt hebben en kun je leuke spelletjes, proefjes en knutselwerkjes doen. Aan het begin van boekje staan alle liedjes bij elkaar met tekst en een link naar YouTube.

We zouden het erg leuk vinden dat de kinderen thuis iets gaan maken dat bij het thema past. Je kunt denken aan een tekening, knutselwerkje, verven, timmeren etc. Wellicht heeft je juf of meester ook een opdracht in de weekplanning staan. Je kunstwerk kun je inleveren bij Petra Westra Haadwei 42 de Falom, Anneke de Vries Kavelwei 20 Broeksterwâld of Nelleke Rozema Skutterswei 10 Broeksterwâld. Uiterlijk donderdag 28 januari. Dan zorgen wij ervoor dat een aantal kunstwerken in de kerk komen te hangen en we zullen alles tijdens de dienst tonen. Succes kinderen maak er iets moois van!

De week willen we graag afsluiten met een gezamenlijke online dienst.

De online dienst kun hier volgen:

https://www.youtube.com/watch?v=xgUB7HUmUYs&feature=emb_err_woyt

In deze dienst besteden we aandacht aan het thema wat in de week behandeld is. In deze dienst word er een online collecte gehouden voor Nicaragua. De mensen in Nicaragua hebben het moeilijk ook nu er corona is. De kinderen mogen binnenkort 1 februari weer naar school. Om naar school te kunnen hebben de kinderen schoolspullen nodig. Veel mensen hebben het financieel moeilijk en kunnen deze kosten niet betalen. Het is ontzettend mooi om deze kinderen en gezinnen te steunen door middel van het geven van een gift. Op de website van www.cgkpetrus.nl staat een link waarmee geld overgemaakt kan worden hieronder kunt u een filmpje van John en Diana vanuit Nicaragua bekijken waarin ze het doel nader toelichten.

Alvast bedankt voor uw gift.

We hopen er iets moois van te maken met z’n allen.

Namens team KSG Broeksterwâld
Kindcentrum de Wel | PKN Broeksterwâld – De Falom | CGK Petrus

Dit vind je misschien ook leuk...