Kindernevendienst 2 mei 2021

Gratis eten en drinken

Jesaja 55:1-5

Kom je weleens op de markt? Daar vind je van die kraampjes waar marktkoopmensen allerlei dingen verkopen, zoals groenten en fruit, brood, stoffen voor kleding en nog veel meer. De profeet Jesaja komt er vaak. Laatst ook: hij liep op de markt en het was warmen hij had dorst en honger. ! Maar… zo jammer, hij had geen geld om iets te kopen. Terwijl hij terugliep naar huis sprak God tegen hem.

God zei: ‘Kom hierheen! Heb je dorst? Koop hier je water en je brood, bij Mij is het gratis! Je hoeft niets te betalen.’ ! Als je naar Mij luistert heb je altijd meer dan genoeg te eten. Waarom zou je nog geld uitgeven aan brood als je daarna weer honger krijgt? Of aan iets anders als je er toch niet echt vol van wordt? Bij Mij mag je eten voor niets, goed en lekker eten, en daarna heb je nooit meer honger.’

Wat had God nou precies gezegd, denkt Jesaja. Ineens begreep hij het. God wil dat we naar Hem luisteren. Hij bedoelt dat luisteren naar Hem net is als heerlijk eten en drinken, omdat je voelt dat het goed voor je is. En dan zullen mensen die God nog niet kennen, zien dat God een God is die voor je zorgt. Je komt niets tekort en het kost helemaal niets. Wat een mooi nieuws is dat om aan de mensen te vertellen!

Om te doen:
God heeft water voor iedereen die dorst heeft en je hoeft er niets voor te betalen. In het volgende proefje ontdekken de kinderen hoeveel muntjes in een glas water passen, zonder dat het water over de rand van het glas gaat.

Wat heb je nodig?
– een fles water
– 10 tot 20 munten
– een glas

Dit vind je misschien ook leuk...