Kom aan boord | Kinderdienst

Kom aan boord!

Nou, dat deden we, toch kinderen, met onze heiten en memmen zo in de kerk. Maar veel belangrijker is dat Griet ons allemaal vertelde over de Bisteboat, waarbij de kapitein, die op reis was gegaan, had gezegd dat er alleen maar beesten op die boot mochten wonen die ergens anders geen plek hadden.

En ook uit de Bijbel liet Griet ons voorbeelden zien van mensen die moesten vluchten en geen plek hadden: Jozef en Maria moesten naar Egypte vluchten en het verhaal van Elimelech en Noomi, die naar Moab moesten vluchten omdat er een hongersnood was, en hoe Ruth later met Noomi terugkeerde naar Bethlehem. Wij moeten mensen behandelen zoals we zelf behandeld willen worden, zo leert de Bijbel ons. Hoe zouden wij graag behandeld willen worden als wíj zouden moeten vluchten?

Daarna gingen we poppetjes van kastanjes knutselen die allemaal aan boord mochten komen. Toen we uitgeknutseld waren, de ranja en de koffie en de snoepjes op waren, hebben we met zijn allen opgeruimd. En de boot en de nieuwe bemanning, die mag deze week van ons lekker aan boord op de preekstoel blijven.

 

Dit vind je misschien ook leuk...