Kom je ook op ons feestje?

Zondag 31 januari in de ochtenddienst vieren we in de kerk tijdens de Kerk/School/Gezinsdienst een feestje, kom je ook???

Samen met koningin Ester vieren we het Poerimfeest! Je mag verkleed komen! Als prins, prinses, brandweerman, filmster, mega Mindy, of….
Wie ben jij??

Tot zondag 31 januari!!!!

Nili en Dana graaien in een kist met verkleedkleren. Af en toe hoor je ze goedkeurend mompelen. Ze halen iets uit de verkleedkist, houden het even omhoog en leggen het kledingstuk op de stoel die naast hen staat. “We hadden eigenlijk eerder moeten beginnen met kleren bij elkaar zoeken,” zegt Nili. “Morgen is het al zover: de gekste dag van het jaar! De veertiende van de Hebreeuwse maand Adar.” Dana luistert nauwelijks naar haar vriendin.

“Wie was jij vorig jaar?” vraagt Nili. “Ester,” antwoordt Dana en ze staart dromerig voor zich uit. “Hé, kijk eens.” Nili houdt een paar doorzichtige lange handschoenen omhoog. “Lekker sjiek, past goed bij Wasti.” Maar Dana zegt niks. “Hé, Dana, word eens wakker, jij ziet jezelf zeker al als koningin van Perzië door de straten lopen. Help liever zoeken, over een halfuur moeten we op school zijn met die verkleedkleren.”

Die middag lopen er op de school van Nili en Dana een heleboel deftige koninginnen rond. Er zijn ook koningen en voorname ministers. Er lopen zelfs mensen in vodden. En de meesters en juffen hebben rare maskers opgezet. De hele school staat op z’n kop. Als iedereen zit komt de juf van Nili en Dana naar voren. Elk jaar vertelt zij op de dag vóór het poerimfeest het verhaal over Ester en Mordechai. Want als die er niet waren geweest… hadden ze nu geen feest gevierd.

“Mag ik jullie voorstellen,” begint de juf, “aan de hoofdpersonen van mijn verhaal: koning Ahasveros, koningin Wasti, Mordechai, Ester en Haman.” En terwijl ze dat zegt wijst ze de kinderen aan die verkleed zijn als Ahasveros, Wasti, Mordechai, Ester of Haman. “Hebben jullie allemaal je ratels bij je?” vraagt ze dan. “Je weet, dat als je de naam van Haman hoort, je zo hard mogelijk mag ratelen.”

“Lang geleden,” begint de juf, “leefde er in het oude koninkrijk Perzië, in de hoofdstad Susan, een koning, die Ahasveros heette.

Jullie mogen, net als de kinderen in dit verhaal, in jullie mooiste feestkleding naar de kerk komen: als brandweerman, prinses, prins, Mega Mindy…. Wie ben jij?
Samen met koningin Esther gaan we het Poerimfeest vieren.

Dit vind je misschien ook leuk...