Ontmoeting met Herman – om je tanden in te zetten

Nog een paar dagen, en we hopen dat het dorp overspoeld wordt met Herman, de vriendschapscake. In de gezinsdienst van 27 februari spraken we over delen: hoe moeilijk en hoe mooi het is. We leerden, dat de weduwe, door het laatste wat ze had te delen met Elia, er veel voor terug kreeg. Ze vertrouwde op Elia toen hij haar vroeg om van het laatste meel en olie brood voor hem te bakken, dat het meel en de olie niet op zou raken. En het raakte niet op. Zij en haar zoontje hadden eten totdat de hongersnood voorbij was! God zorgde voor hen. Van delen word je rijk!

En met het spaarpotje van de kindernevendienst hebben wij natuurlijk ook al wat gespaard, wat we nu wilden delen met stichting Help Teamwork. We konden hen blij maken met een cheque van 508 euro en nog een collecte opbrengst van 123 euro. Bij elkaar € 630!! Folkert en Nely van de stichting waren er stil van. Maar ook ontzettend blij en dankbaar. En wat mogen we trots zijn op onze kinderen dat ze dat bij elkaar gespaard hebben!!

Toen gingen we allemaal aan de slag om het beslag voor een vriendschapscake, met de naam Herman Brood te maken. Dit deeg laat je groeien door er goed op te passen, zo nu en dan wat ingrediënten toe te voegen. En voordat je het deeg gaat bakken, kun je delen van deeg doorgeven aan anderen, zodat zij hun eigen Herman kunnen maken!

NB 1 : wilt u/ wil jij Stichting Team Work ook helpen? Kijk op op www.stichtingteamwork.nl
NB 2: wilt u / wil jij ook aan de slag met Herman Brood, de vriendschapscake? Laat het maar weten en we delen het recept met je! Mail naar: knd@pknbroeksterwald.nl
NB 3: wisten jullie dat Rie Jansen ook al heel vaak vriendschapscakejes met heel veel mensen gedeeld heeft?
NB4: wie wil, mag op zondag 13 maart zijn/haar cakejes meenemen naar de kerk, dan kunnen andere mensen na afloop een cakeje (of een Herman? ) meenemen.
NB 5: foto’s van hoe Herman groeit, mag je natuurlijk ook delen!! Via FB of via de mail knd@pknbroeksterwald.nl
NB 6: hou website en socials in de gaten, binnenkort delen we ook nog een mooi filmpje met jullie!!

Dankjulliewel dat jullie er allemaal waren, voor de gezelligheid en tot de volgende gezinsdienst met heiten en memmen, pakes en beppes (en tot die tijd is er gewoon elke zondag kindernevendienst voor jullie he?)!!!!

Groetjes van een 🙏 en 😋 kindernevendienstteam:
Baukje, Jelkje, Gerrie, Fokje V, Sjoukje, Fokje S., Fokelien, Petra & Roelie

Dit vind je misschien ook leuk...