Ta Gods Eare 75 jier

Christelijk gemend koor Ta Gods Eare viert zaterdag 4 november het 75-jarig bestaan. Ter gelegenheid van het jubileum is er die dag een concert in dorpshuis De Pipegael. De koorleden nemen het publiek mee op een muzikale reis door de tijd en halen anekdotes op uit de 75-jarige geschiedenis.

Ta Gods Eare werd op 29 juni 1948 opgericht, een van de doelen was om de jeugd verstrooiing te bieden. Meisjes mochten met 16 jaar lid worden, jongens vanaf hun achttiende. Grote bloei maakte het koor door onder leiding van Hendrik de Haan in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Met hem werden er eerste prijzen behaald op concoursen en werden er grote concerten georganiseerd.

Inmiddels zijn de leden een stukje ouder en grijzer geworden. Maar onder leiding van dirigent Annejaap Soldaat uit Damwâld en onder begeleiding van pianist Ronald Postema wordt nog elke donderdagavond met enthousiasme gezongen. Het koor bestaat momenteel uit veertig leden en heeft (en dat is best bijzonder voor een gemengd koor), ook een goed bezette tenor- en bassectie.

Het concert op 4 november begint om 20 uur en is gratis toegankelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...