Advent | komende zondag gaan we los!

Beste kinderen van de basisschool,

Er hangt een mooie slinger in de kerk en de kaarsen staan al klaar!

We maakten het kerkgebouw klaar voor de komende weken (over een paar weken komt de kerstboom er ook nog bij). De kerk mag klaargemaakt worden, maar wijzelf mogen ons ook klaarmaken, want advent is de tijd om je klaar te maken voor het Kerstfeest.

Op 1 december beginnen we met het adventsproject en de voorbereidingen op een heel cool kinderkerstfeest. Het kerstfeest vieren we met zijn allen op 25 december om 17.00.
We zien zondag een bijzondere ster…. Wat heeft die ster ons te vertellen? We zullen het een beetje verklappen. Het gaat over een van de voorouders van Jezus, dat is de pake van de pake van de pake van de pake….. in de bijbel staat al opgesomd wie die pakes allemaal zijn. Bij ons vertellen we op 1, 8, 15 en 22 december steeds over een van deze bijzondere mannen. Je kunt vast wel raden over welke man (of baby dan nog) het op 25 december zal gaan, tijdens het kinderkerstfeest? We gaan niet alleen luisteren naar de verhalen over deze bijzondere mensen. We doen veel meer! Dit jaar mag je kiezen uit wat je meer zou willen doen. Op 1 december mag je dan vertellen in welk groepje je wilt:

  • Hou je van knutselen? Dan kun je knutselen. Jouw knutselwerk komt in de kerk met het kerstfeest.
  • Hou je van dansen en zit je in groep 5, 6 of 7? Dan kun je dansen en gaan we tijdens het kerstfeest een dansje doen (want er is reden genoeg voor feest toch?).
  • Hou je van zingen? Dan gaan we met zijn allen oefenen om met het kerstfeest een lied op het toneel te zingen.

Voor jullie heiten en memmen / oppassers:
Het advents/ en kerstproject vindt plaats op 1, 8 , 15 en 22 december. De kinderen van de groepen 1 t/m 7 gaan na het kindermoment in de kerk naar de Pipegael en kunnen daar na afloop van de kerkdienst weer worden opgehaald. De kinderen van groep 8 oefenen tegelijkertijd in het grote lokaal achter in de kerk.
Generale repetitie voor het kinderkerstfeest is op 23 dec 19.00 uur in de kerk. Het kinderkerstfeest is op 25 december 17.00.

Graag alle kinderen alle zondagen zo veel mogelijk aanwezig laten zijn!!

Dit vind je misschien ook leuk...