Adventsproject / Kinderkerstfeest

Beste kinderen,
Op 1 december beginnen we met het adventsproject en de voorbereidingen op een heel cool kinderkerstfeest. Het kerstfeest vieren we met zijn allen in de kerk op 25 december om 17.00.

En omdat het zo’n groot en geweldig feest is, willen we ons beste beentje voor zetten. Maar zonder voorbereiding, geen feest.

En wist je wel, dat Koning David eigenlijk de overoveroveroverovergrootvader van Jezus was. Maar als Ruth, je weet wel, die toen uit dat verre land kwam, er niet was geweest, was David er ook niet geweest….. dus…. Alles heeft met alles te maken.

Op 1, 8, 15 en 22 december gaan we hiermee bezig. We volgen de ster, die leidde naar de stal in Bethlehem en die ons het verhaal vertelt van alle oude pakes en beppes van Jezus, tot en met de geboorte van Jezus.

We gaan luisteren en proefjes doen en …..??? Dit jaar mag je kiezen uit wat je meer zou willen doen. Op 1 december mag je dan vertellen in welk groepje je wilt:

Hou je van knutselen? Dan kun je knutselen. Jouw knutselwerk komt in de kerk met het kerstfeest.
Hou je van dansen en zit je in groep 5, 6 of 7? Dan kun je dansen en gaan we tijdens het kerstfeest een dansje doen (want er is reden genoeg voor feest toch?).
Hou je van zingen? Dan gaan we met zijn allen oefenen om tijdens het kerstfeest een lied op het toneel te zingen.

 

Voor jullie heiten en memmen/ oppassen:
Het advents/ en kerstproject vindt plaats op 1, 8 , 15 en 22 december. De kinderen van de groepen 1 t/m 7 gaan na het kindermoment in de kerk naar de Pipegael en kunnen daar na afloop van de kerkdienst weer worden opgehaald. De kinderen van groep 8 oefenen tegelijkertijd in het grote lokaal achter in de kerk.

Generale repetitie voor het kinderkerstfeest is op maandag 23 dec. om 19 uur in de kerk. Kinderkerstfeest is op 25 december 17.00.
Graag alle kinderen alle zondagen zo veel mogelijk aanwezig laten zijn!!

 

 

Photo by Gareth Harper on Unsplash

Dit vind je misschien ook leuk...