Bubbelbadpastoraat

Misschien ‘woord van het jaar 2016’ en opname in de Dikke van Dale in 2018

De kern van alle pastoraat is het omzien naar elkaar in de naam van Christus. Er is sprake van pastoraat daar waar mensen elkaar ontmoeten en een relatie met elkaar aangaan om, bij het licht van het evangelie, samen een weg te zoeken in geloofs- en levensvragen.

Bubbelbadpastoraat is hierin een nieuwe variant en omvat naast de inhoud van het standaard pastoraat als extra element dat één en ander tot stand komt in een ontspannen sfeer en omgeving (zoals bijvoorbeeld in een bubbelbad).  Ontmoetingen en gesprekken gaan in een dergelijke relaxte setting eenvoudiger en zijn daardoor effectiever.

07b bubbelbad(het cadeau leek in de verste verte wel iets op bovenstaande afbeelding)

Het woord ‘bubbelbadpastoraat’ is geïntroduceerd door ds. Alfons van Vliet tijdens de intrede en bevestigingsdienst van 1 mei jl. Er wordt gehoopt op praktische navolging door vele gemeenten en geloofsstromingen. ds. Alfons van Vliet kreeg tijdens voornoemde dienst een (draagbaar) bubbelbad cadeau, dit met onderstaand vermelde tekst en afbeeldingen.

 

Tekst ‘aanschaf bubbelbad PKN Broeksterwoude’

Alhoewel ds. Van Vliet (1) onder de indruk was van de vele mogelijkheden van onze consistorie bleef er één wens over. Naast een telefoon (2), een koelkast (3), een koffiezetapparaat (4), wifi (5) en een trochlûkhúske (6) leek het struikelblok voor en definitief ja, een bubbelbad (7). Op speciaal verzoek van onze spiksplinternieuwe predikant Alfons van Vliet (8) heeft de kerkenraad besloten tot aanschaf van een bubbelbad/hottub over te gaan.

De kaarten (9) lagen immers op tafel: geen bubbelbad (10), geen dominee (11)

Na lang wikken, wegen en meten (12) bleek één en ander lastiger dan gedacht. Gelukkig zijn gereformeerde Broeksters niet voor één (zwem)gat (13) te vangen en daarom werd daarna ingezet op de portable variant.

Zonder al te veel moeite werd het verdere traject doorlopen, handtekeningen (14) werden gezet en aankopen werden gedaan. Een succesverhaal (15) was in de maak!

Standaard wordt een dergelijke faciliteit met een enorm dikke handleiding (16) geleverd vol lastig taalgebruik en vele moeilijke woorden.

Daar houden wij niet van (17).

Voor onze kersverse dominee is de handleiding teruggebracht naar een beperkt aantal punten.

  • Het gebruik is uitsluitend voorbehouden aan de predikant van PKN Broeksterwoude en zijn familie (18).
  • Het compact te maken ontwerp zorgt ervoor dat wanneer er bij de kerk geen gebruik van het bubbelbad wordt gemaakt deze mee moet worden genomen naar de eigen residentie (19).
  • Het vullen van het bubbelbad bestaat uit twee delen. De wanden worden bij voorkeur gevuld met ‘pastorpuffen’ terwijl de binnenkant kan worden gevuld met water uit de kraan (20) van de consistorie. De mogelijkheid bestaat om dit water eerst in de aanwezige waterkoker (21) te verwarmen zodat het effect van een hottub (22) ontstaat.
  • Bubbels worden gemaakt door middel van de ‘manual labour’ methode. In praktisch opzicht komt het erop neer dat de bubbels ontstaan door een weinig bubbelbadshampoo (23) aan het water toe te voegen en daarna zelf lekker te spetteren (24). De eerste flacon bubbelbadshampoo wordt meegeleverd. Extra flacons zijn bij elke zichzelf respecterende drogist (25) aan te schaffen. Denk er wel om dat dit onder de niet declarabele onkosten (26) valt.
  • Het bubbelbad wordt bij voorkeur betreden, gekleed in een Friese vlag zwembroek (27).
  • In het bubbelbad mogen, bij gebruik bij de kerk, alleen geestelijke liederen (28) worden gezongen.
  • Houdt voor ogen wat staat geschreven in de Daniël (Gr.) 1:57 (NBV)
    • Zeemonsters en al wat in het water zwemt, prijs de Heer, bezing en verhoog Hem in eeuwigheid.

 

De foto’s, klikken voor een groter formaat

Bubbelbd foto's

Dit vind je misschien ook leuk...