Kindernevendienst 23 mei 2021 | Pinksterzondag

Hallo jongens en meiden,
Dit weekend is het Pinksterfeest, het voelt misschien helemaal niet zo doordat we niet met z’n allen naar de kerk kunnen. Misschien gingen jullie wel naar het Pinksterfeest in Veenklooster.
Ook dat kan niet doorgaan helaas. Dat is best jammer, maar dat betekent niet dat we het Pinksterfeest maar zo moeten vergeten. Het blijft een feest! We blijven bidden en hopen dat we het volgend jaar weer uitgebreid kunnen vieren.

Wat betekend het Pinksterfeest nou eigenlijk?
We mogen vieren dat de Heilige Geest wordt uitgestort. De Heilige Geest helpt ons om de goede dingen te doen, Hij helpt om te bidden en om te leven als kinderen van God. Wat bijzonder!

De heilige Geest bidt voor ons
Weet je weleens niet wat je moet zeggen? Hoe vind je het dan als iemand anders voor jou de juiste woorden wel weet te vinden? Meestal is dat iemand die jou heel goed kent en weet hoe je je voelt of hoe je denkt. Soms weten we ook niet wat we moeten bidden, zeker niet als we het moeilijk hebben. Maar de heilige Geest bidt voor ons, want Hij weet wel wat Hij moet bidden.
Dat komt omdat de heilige Geest ons heel goed kent, omdat Hij in ons hart woont. Hij weet wat we voelen en hoe we denken, en zo weet Hij de juiste woorden te vinden om tegen God te zeggen.

Luister maar eens naar dit liedje van Elly en Rikkert:

Wij wensen jullie een heel fijn Pinksterfeest!

Dit vind je misschien ook leuk...