Kindernevendienst 24 mei 2020

God zorgt voor mij
David pakt zijn harp. Hij is een lied aan het maken. Een lied over God. Over hoe goed God voor hem zorgt. Het begin van het lied heeft hij al. Hij zingt het zachtjes:

De Heer zorgt voor mij,
zoals een herder voor zijn schapen zorgt.
Hij geeft me alles wat ik nodig heb.
Hij wijst me de weg,
zoals een herder, die zijn schapen naar groen gras en fris water toe brengt.
Bij de Heer ben ik veilig,
hij geeft mij nieuwe kracht,
zo goed is hij.
Ik ben niet bang,
ook al is er gevaar,
ook al is het nacht om mij heen.
Want u bent bij mij, Heer.
U zorgt voor mij,
en dus ben ik veilig.
U geeft mij moed.

Zo is God, denkt David. Een herder, net zoals ik vroeger was. Maar dan de allerbeste herder die je je kunt voorstellen. David denkt aan de tempel die hij wil gaan bouwen. Dat wordt een prachtig huis waar God kan wonen. Als die tempel er is, dan kun je eigenlijk bij God op bezoek. Wat zal dat fijn zijn! David pakt zijn harp weer. Ineens weet hij hoe het lied verder moet gaan:

U nodigt mij uit in uw prachtige huis,
ik kom op bezoek in uw tempel.
U zorgt voor een maaltijd:
de tafel staat vol met het lekkerste eten en drinken.
Mijn vijanden zien dat u goed voor mij zorgt.
Het maakt me zo blij, Heer,
dat u van me houdt.
ik zou wel altijd bij u willen wonen.
De rest van mijn leven,
heel dicht bij u.
Daar vind ik het echte geluk.

!! KNUTSELEN !!

Der stiet fierder gjin útlis by, mar ik gean derfan út dat jim earst de hiele bups ynkleurje kinne, dan plakke jim it diel mei de tekst links (wêr de tomme rjochts sit) fan de beam. As lêste kin Shaun lekker dêr boppe op chille! Plakke dogge we fansels mei fan dy âlderwetske gluton… en sa’n kwastje! In bytsje grieme hindert neat, heit en mem rêde der mei!

Jim ha in ketier!

Giet no yn!

Dit vind je misschien ook leuk...