nieuws Adventsproject / Kinderkerstfeest

Het verleden laat ons zien waar de reis begint, kom ga met ons naar het Koningskind

Na Juda, Obed en David hebben we het vandaag, 22 december over Josia op de kindernevendienst. Zijn naam klinkt wel een beetje als Jezus….

Josia was koning van Juda. Op zich lijkt dat nog niet zo bijzonder. Maar weet je wat hem zo bijzonder maakte? Hij was nog maar 8 jaar toen hij koning werd. ……. Iemand die nu in groep 5 zit zeg maar…. Moet je je voorstellen, dat Jesse of Ronald of Nina of Else of iemand anders van groep 5 nu koning of koningin zou zijn 😊 . Zou hij het fijn gevonden hebben, of zou hij toch gewoon nog liever spelen?

We horen deze zondag of hij ook een goede koning was. En waarom hij ook in onze reis op weg naar Jezus zit.

En over een paar dagen is het kerst. Dan is er ’s ochtends geen kindernevendienst, maar we hebben natuurlijk nog wel een ster die geopend wordt. We zien de ster van het Koningskind Jezus! En dan ’s middags vieren we met en voor de kinderen en natuurlijk ook voor alle andere gemeenteleden het kerstfeest.

Wat hebben jullie goed geoefend en geluisterd en geknutseld daarvoor. We gaan natuurlijk niet verklappen wat het wordt op 1e kerstdag, maar hier toch, wat ze dan noemen, een sneak preview:

 

Voor jullie heiten & memmen/ oppassen:
Vandaag is de laatste zondag van het adventsproject. Morgenavond (maandag 23 december) willen we het kerstfeest oefenen met alle kinderen van de basisschool. Deze generale repetitie begint om 19.00 uur in de kerk en zal ongeveer een uur duren.

Het kinderkerstfeest vieren we op 25 december om 17.00 uur, Iedereen is welkom. De opbrengst van de collecte tijdens het kinderkerstfeest zal dit jaar naar de kerstcollecte van Kerk in Actie gaan : ‘Geef licht aan kinderen in Moldavië’ Op zondag 29 december is er geen kindernevendienst. Op 5 januari 2020 gaan we weer los.

 

Dit vind je misschien ook leuk...