Pinksterfeest Veenklooster 2018

Vele gezinnen, ouderen en jongeren komen tussen 18 en 21 mei 2018 naar Veenklooster om samen Pinksteren te vieren. Dit jaar staat onder andere Matthijn Buwalda en Damascus op het programma.

Hoop doet Leven
Het thema van het christelijke festival is dit jaar: Hoop doet Leven. Iedereen hoopt wel eens ergens op. Op mooi weer tijdens de vakantie of op een overwinning bij een wedstrijd. Maar tijdens het Pinksterfeest gaat het over een andere soort hoop: de hoop dat ondanks alles wat ons overkomt, ons leven niet uit Gods hand valt.

Voor jong en oud
Het thema komt bij verschillende activiteiten naar voren. Met name op Pinkstermaandag tijdens de openluchtdienst in het bos. Deze dienst wordt geleid door Aart Langevoort. Voor de kinderen en tieners is er op het evenemententerrein een eigen programma. s ’middags kunnen de generaties elkaar ontmoeten tijdens de interactieve beleefroute in het bos of op de Pinksterplaza, een grote en veelzijdige markt.

 

Matthijn Buwalda
Op de zaterdagavond komt Matthijn Buwalda met een speciale voorstelling. Zijn naam stond al een paar jaar op het lijstje van de organisatie. Dit jaar is het gelukt. Matthijn is bekend als  liedjesschrijver, zanger, en verhalenverteller. Veel van zijn nummers worden regelmatig in kerken gezongen.

Themadienst Israël
Het programma van zondag begint om 14:00 uur met een themadienst over Israël. De staat Israël bestaat deze maand 70 jaar. Ton van der Wekken, predikant uit Dokkum, reist regelmatig naar het land en leidt deze speciale themadienst. Op zondagavond geeft Martin Brand, pianist Henk Doest, en het gelegenheidskoor van Praise United Fryslân weer een groots Pinksterconcert. Dit concert gaat ieder jaar de boeken in als een swingende avond.

Damascus
Het feest begint traditioneel met een avond voor jongeren. Voor hen is er op vrijdagavond een survivaltocht. Spreker Jelmer Bijlstra trapt af en na afloop is er een barbecue en muziek. Na een dag vol workshops, kinderactiviteiten, en optredens, sluit hiphopgroep Damascus het Pinksterfeest af. Hoewel hiphop vaak een specifieke doelgroep aanspreekt, slaat Damascus bij een breed publiek aan. Van creatieve doordenkers tot aangrijpende persoonlijke verhalen, van gevatte oneliners tot luchtige feelgood muziek. De teksten zijn eerlijk, scherp, en muzikaal verrassend. De drie rappers en de zangeres wonnen de Zilveren duif en werden genomineerd voor de categorieën beste album en beste lied. Dit jaar brachten zij een nieuw album uit. Damascus brengt de nieuwe nummers tijdens het Pinksterfeest ongetwijfeld ten gehore.

Bezoek de website voor meer informatie, tickets voor Martin Brand en/of Matthijn Buwalda, en het volledige programma: www.pinksterfeest.com

Dit vind je misschien ook leuk...